12 Ağustos 2015 Çarşamba

KADIKÖY’DE GENEL KURUL TARTIŞMASI DEVAM EDİYOR
Arif Atılgan

18 Aralık 2011 günü yapılan Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Anadolu 1. Bölge Temsilciliği seçimlerine iki liste halinde girilmiş, listelerden İstanbul Şubesi desteğinde olan Saltuk Yüceer ve ekibi kazanmıştı. Diğer liste ise birkaç dönemdir Anadolu 1. Bölge Temsilcilik Başkanlığını sürdüren Arif Atılgan ve ekibine aitti.

Seçim süreci ve seçimlerin yapıldığı sırada meydana gelen gelişmelerle ilgili olarak Arif Atılgan’ın öncülüğündeki “Katılımcı Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar” gurubu şu açıklamayı yapmıştır:



SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIMIZ

  Anadolu 1. Bölge Temsilciliğimizdeki seçimlerin bizi üzen bir şekilde geçtiğini daha önceki açıklamamızda belirtmiştik. Ancak çeşitli ortamlarda bu konuda açıklama yapmamız gerektiğini söyleyenlerin olduğunu duymaktayız.
                                                                                     
Bu anlamda aşağıdaki satırları yazmak durumunda kaldık:

  Temsilciliğimizde 18 Aralık 2011 Pazar günü yapılan oy kullanma işlemi sonunda Bizim karşımızdaki Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar (ÇDTM) Listesi seçimi kazanmıştır.
Ancak oylama, Bizim lehimize rahat bir şekilde devam etmekte iken saat 13.45 te Mimarlar Odasından bütün üyelere oylamaya davet cep mesajı gitmiştir. Böyle bir Yönetmelik Maddesi veya Yönetim Kurulu Kararı bulunduğunu sanmıyoruz.
  Daha sonra saat 14.00-15.00 arasında nedense sadece karşı listedeki arkadaşlarımıza Tüm Mimarlar Platformu (TMP) adına Bizim Listemizin desteklenmesini öneren bir cep mesajı gittiği anlaşılmıştır. O saatten sonra da adeta olağanüstü hal oluşturulmuş, üyelerden duyduklarımıza göre kendilerine telefon edilerek Odayı TMP lilerin yani “Bizim” alacağımız ifade edilmiştir. Bir anda Temsilciliğimize alışılmışın dışında, eski ve yeni genel başkanlar, MYK nın yarısı, İstanbul Şubesinin ileri gelenleri ve çok sayıda çalışanları, çeşitli kesimlerden etkin kişilerin geldiği görülmüştür. Son 2, hatta 1 saatte oylamanın istikameti değişmiş ve sonuç bizim aleyhimize gerçekleşmiştir.
  Ancak görebildiğimiz kadarıyla Pazar günü oy kullanan TMP li meslektaş sayısı 6-7 yi geçmemektedir ve o arkadaşların da ne tarafa oy verdikleri bilinmemektedir.
  Yani geldiği söylenen bu cep mesajı Bize değil ÇDTM Listesine yaramıştır.
  Biz, ÇDTM Listesinde bulunan meslektaşların çoğunun Oda ile tanışmalarından çok öncesinden beri Mimarlar Odasında gönüllü hizmet veren insanlarız. Mimarlar Odasında en önemli görevlere gelmiş ve fedakârlıkla bu görevleri yerine getirmiş kişileriz. Davranışlarımızda daima açık ve saydam olmaya özen göstermişizdir. Dolayısıyla böyle bir olay karşısında, Arkadaşlarımızdan bu duruma aldırmamalarını ve ilgi göstermemelerini beklerdik. Onlar dâhil herkes bilir ki tersi bir durumda Biz öyle davranırdık.
  İsteyen iki Listeyi yan yana koyup solculuk sağcılık ve gönüllülük profesyonellik açılarından karşılaştırabilir.
  Biz bu olaya karşı ayrı bir provokasyon yaratıp Odayı yıpratmayı tercih etmedik.
  Gerçek Sevgi, gerektiğinde sevdiğinden sevdiğin için vazgeçebilme erdemini gösterebilmektir. Anlaşılmıştır ki Biz Mimarlar Odasını gerçekten herkesten daha çok sevmekteyiz Bu sebepten Mimarlar Odasında yönetici olmak Bizim olmazsa olmazımız olmamıştır.
  Seçilen meslektaşlarımızı daha baştan pirus zaferi kazanmış konuma sokmak istemiyoruz. Bu meslektaşlarımız, seçim bildirilerine yazılan işleri yapmak için çalışacaklardır. Onların enerjilerini eksiltmek istemeyiz.
  Aslında Bizimle yarışanın onlar olmadığını da herkes bilmektedir. Bu sebeple Temsilciliğimizin 12. Genel Kurulu Sürecinin tamamı, Mimarlar Odasının Tarihinde özel yerini almıştır.
  Saygılarımızla.

KATILIMCI ÇAĞDAŞ DEMOKRAT TOPLUMCU MİMARLAR





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder