9 Haziran 2016 Perşembe

Kent Öyküleri

YELDEĞİRMENİ’NDE ÜÇ KUŞAK KARAHAN AİLESİ

Semiha Karahan Osmangazi ilkokulunda sınıf arkadaşımdı. Yıllarca görüşmemiştik birçok arkadaşımla olduğu gibi. Eski Yeldeğirmenliler Gurubunu kurduktan sonra eski arkadaşlar birbirimizi bulduk. Doğrusu teknolojiye teşekkür etmemiz gerekir bizlere bu iyiliği yaptığı için.

                           Üç Kuşak Karahan, Osmangazi İlkokulu Mezuniyet Gününde

Semiha Karahan, ilkokuldan sonra Yeldeğirmeni'nde yaşamaya devam etmiş. Yaptığım hesaba göre 1954 yılında Osmangazi İlkokuluna kaydolmuş. 1960 yılında mezun olmuş.

Evlenmiş, kızı Yeşim Karahan da Osmangazi İlkokuluna gitmiş ve 1980 yılında mezun olmuş.

Yeşim Karahan da Yeldeğirmeni'nde yaşamaya devam etmiş. Evlenmiş, Onun kızı Işık da Osmangazi İlkokuluna gitmiş. O da 2016 yılında yani bu yıl mezun oldu.

Okul 113 yıllık bir geçmişe sahip. 113 yılın son 62 yılına Karahan ailesi tanıklık etmiş. Torun olan Işık kızımız, annesinin ve anneannesinin anlattıklarını dinleyerek okulunun ve semtinin son 62 yılını bilebilmektedir. Eğer kendisi anneannesinin izinden giderse 60 yıl sonra torununa kendi yaşadıklarının yanında anne ve anneannesinin yaşadıklarını da anlatacaktır. Yani Onun torunu Osmangazi İlkokulunun ve Yeldeğirmeni'nin son 120 yılını bilebilecektir.

Çocuklar için en iyi okul evlerinden yürüyerek gittikleri okuldur. Karahan ailesi 62 yıl Osmangazi İlkokuluna böyle gittiler. Umarım gelecek kuşakları da aynı şekilde gitmeye devam ederler.

Kent hafızasını insanlar, yaşanmışlıklar oluşturur. Önemli olan mekânların ve yaşam şekillerinin değiştirilmemesidir.

Semtimize ve okulumuza bu müthiş olayı yaşatan üç kuşak Karahan ailesine mutlu bir yaşam diliyor, bu tip örneklerin çoğalmasını hayal ediyorum.
Arif Atılgan Haziran 2016

1 yorum:

  1. Arif Bey, güzel yazınız ve dilekleriniz için teşekkür ederiz. Işık Zeynep'in de Osmangazi İlkokulu'ndan mezun olması, inanın bizim için çok gurur verici. Sizin de dediğiniz gibi,umarım onun torunları da bu güzel , tarih kokan okulda okuyabilirler ve yine umarım ki, okulumuz önümüzdeki yıllarda, hakkettiği değeri görür. Saygılarımla.

    YanıtlaSil