13 Mayıs 2016 Cuma

FUTBOLA TOPLUMSAL BAKIŞ

Beşiktaşlı arkadaşlarımız kızmasınlar. Hatta Galatasaraylılar da kızmasınlar. Sakin bir Fenerbahçeli olarak konuya tepeden tarafsız bakmaya çalışacağım.

Türk’le Alman’ın arasındaki farkı şöyle anlatırlar. Türk duygusaldır, daima güçsüzden yanadır, güçsüze yapılan torpili bile hoş görür. Alman ise duygusuzdur, güçlüden yanadır, güçlünün maddi-manevi-fiziki birçok fedakârlıkta bulunduğunu, güçsüzü yenmesinin normal hatta hakkı olduğunu söyler.

Beşiktaş az bütçeyle yüksek bütçeli Fenerbahçe’nin önüne geçmiş deniyor. Almanın somut bakışıyla bu ancak arkadan itmekle olur. O zaman, bir süredir geride kalan Beşiktaşı yeni stadıyla birlikte öne çıkarıp Fenerin popülaritesinin bir kısmı ona aktarılacaktır. Olabilir.

Beşiktaşın hocası sezon başında hiç görevi değilken şike sürecinden bahsetmeye başladı. Sonra önü açıldı ve O da konuyu kapattı. Belki de bunları yapmasına bile gerek yoktu. Terslik olsa yine bu konulara mı girecekti? FB ye karşı oynayanların hırsı rakibine karşı oynarken de aynı mı?


Hiç FB ye kabahat bulmuyorum. Yorumcuların deyişiyle ince kıyımlarla birine kaybettirilir diğerine kazandırılır puanlar.  Sadece sahada değil saha dışında da. Trabzon’da topyekûn takım imha edilecekti. Tık yok. Daha sonra iki futbolcusuna ateş edildi. Tık yok. Bu yıl Trabzon’da sahaya giren biri hakem dövdü. Tık yok. Hala tribünlerde şike süreci afişi asılıyor. Tık yok. En küçük konuda başkana göndermeler yapılır. Tık yok.

Türkiye’de her şey doğru olursa değişmez tek şampiyon Fener olur.

GS li bir futbolcu ‘Beşiktaş maçında Fener maçının hazırlığını yaptık. O maç bizim için önemli değildi. Fenerbahçe maçı önemli.’ demiş. Ben daha ileri gidiyorum. Eğer GS nin Avrupa’ya çıkması için kupayı alması şart olursa, kupayı alacaktır.

Önce FB li futbolculara, sonra hocaya ama sonunda Başkana laf edilmeye başlanacaktır. Amaç başkanın kellesidir. FB yi başkalarıyla karıştıranlar FB ye dışarıdan hükmedilemeyeceğini bilmiyorlar.
Şampiyonu Kutlarım.
ARİF ATILGAN MAYIS 2016


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder