25 Kasım 2016 Cuma

Kent Öyküleri

FB-GS REKABETİ
Arif Atılgan

FB nin ezeli karşıtı Hıncal Uluç yazmış. ‘Bir zamanlar B.Mehmet Fenere hatır şikesi yaptırmıştı da GS kümede kalmıştı. Unutmayın.’

4 Mayıs 1980 Pazar günü. Arkadaşlarla her Pazar Fenerbahçe Burnunda top oynuyoruz. Halı sahalar yok henüz. Maçtan sonra FB nin tesislerinde el yüz yıkayıp çay içiyoruz. Yine top oynadığımız o gün öğleden sonra FB-GS maçı var İnönü Stadında. GS yenilirse küme düşecek. Ligin bitimine bir iki hafta kalmış.

Takım buradaki tesislerde kamp yapıyor. El yüz yıkarken Alpaslan, Cemil’e rastlıyoruz. ‘Sakın öğleden sonra yatmayın’ diyoruz. Onlar da ‘Olur mu öyle şey’ diyorlar. Takım kaptanı GS den gelen B.Mehmet. O da aynı konuşuyor.

Bir ara FB nin solaçığı Yeldeğirmenli İbrahim geliyor yanımıza. Onun pek haberi yok bu konulardan. Gece taraftarlar gelip tezahürat yapmışlar, uykusu kaçmış, şikâyet ediyor.

                                       Altan Erbulak’ın Bu Maç İçin Yaptığı Karikatür

Öğleden sonra maça gidiyoruz. FB karşı onsekize girmemeye gayret ediyor. Yinede girdiğinde penaltı noktasından topu havaya dikiyorlar. Hele B.Mehmet’in yeni açık tarafındaki GS kalesinin onsekizi içinde bir pozisyon için hakeme ellerini gösterip ‘Eline çarptı, neden penaltı vermedin?’ anlamında itirazları herkesi güldürüyor. Sadece bizim İbrahim harbi oynuyor. Laf aramızda O bile tek başına yetecekti neredeyse GS ye o gün.

Maç 0-0 bitiyor. GS kurtuluyor. Maç sonrası biz dâhil açıkçası hiçbir FB li kızgın değildik. GS düşmemeliydi.

İşte o GS yurt dışı maçlarda herkes birbirinin yanında olurken ilk defa FB nin Sigma’ya yenildiği maç sonrası tribünlerinde Sigma7-FB1 afişi asarak bu birlikteliğe son verdiler. Daha sonra Avrupa başarılarının ardından, bu hafta yeni kaldırılan, seyircilere deplasman yasağı koydurttular. 

Ama en içimize sindiremediğimiz, 3 Temmuz sürecinde arkamızdan kuyu kazmalarıdır. Biz yine de GS siz olmayız deriz. Bunların hiçbirini yapmayız. Çünkü: Biz FB liyiz.
ARİF ATILGAN KASIM 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder