8 Kasım 2018 Perşembe


KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI AYKURT NUHOĞLU
Arif Atılgan

2014 yılındaki yerel seçimler öncesi Kadıköy’de eski belediye başkanı Selami Öztürk’ün aday gösterilmeyeceği belli olmuştu. CHP nin göstereceği adayın, kim olursa olsun kesinlikle seçileceği de belliydi. 5-6 aday adayından ikisi ön plana çıkıyordu. İnci Beşpınar ve Aykurt Nuhoğlu. İkisi de benimle Kadıköy konusunda görüşmek istemiş, görüşmüştük.

Doğrusu aklımdan geçen İnci Hanımdı. Ancak parti Aykurt Beyi aday gösterdi. İçimden geçeni gizlemeyeyim, ‘CHP zenginden yana oldu’ demiştim.

Tanıdığım kişiler sıfat sahibi olduklarında yanlış anlaşılır diye yanlarına gitmemeyi tercih ederim. Aykurt Beye bir kere Yeldeğirmeni’nde Eski Yeldeğirmenliler paneli için gittim. Kırmadı geldi. Onun dışında iki etkinlikte gördüm. Birkaç telefon görüşmem oldu. Onlar da belediyenin çıkarı içindi.

                            Ayurt Nuhoğlu 2016 Yılındaki Eski Yeldeğirmenliler Panelinde.

Aykurt Nuhoğlu büyük projelere girişmedi. Önceki dönemin yarım kalmış projelerini tamamlamaktan çekinmedi. Kompleksiz davrandı. Eski binaların restore edilerek halka kazandırılması doğru idi. Kendi tarzını koymasını, eski dönemden kalan bazı yanlış projeleri iptal etmesini bekliyordum. Örneğin: Kadıköy ve Yeldeğirmenindeki Canlandırma Projelerinin en azından pasifleştirilmesi gibi. Olmadı.

Bence kendisi yanlışların farkında.. Ancak hep söylerim biz masanın bu tarafındayız, onlar diğer tarafında. Şartlarını bilemeyiz. Onların tarafında siyaset te var çünkü.

Caferağa Spor Salonunda gösterdiği tavrı ne kadar takdir ettiysem, Özen Sineması için gösterdiği tavrı o kadar eleştiririm.

Aykurt Nuhoğlu’nun önceleri yadırgadığım ama giderek sempatiyle baktığım tarafından bahsetmek istiyorum.. İnsaniliği.. Genel olarak toplantılara, etkinliklere maiyetiyle makam arabasıyla gelip, insanlara ‘Başkan geldi’ dedirten şekilde katılmıyor. Herkes gibi yürüyerek geliyor. Hatta bazen bir anda yanınızda görünüp ‘Aaa Başkan gelmiş’ diye şaşırtacak şekilde..

Sadece toplantılara gelirken değil, normal zamanlarda da Aykurt Nuhoğlu’nu sokakta caddede görebiliyorsunuz. Örneğin: Altıyolda veya Yeldeğirmeninde kalabalığın içinde yalnız yürüdüğüne, Yeldeğirmeni’nde bir arkadaşıyla kafede oturup çay içtiğine şahit olabiliyorsunuz. Doğrusu hiç alışmadığımız bu görüntülerin bana çok güzel duygular verdiğini söylemek zorundayım. Aykurt Bey İstanbul metropolünde alışılmadık bir belediye başkanı portresi çizmiştir.

Duyduğum kadarıyla, Kadıköy Belediyesi ekonomik sorunu olmayan belediyelerden olması dolayısıyla Parti tarafından da takdir edilmektedir.

Ben Aykurt Nuhoğlu’nun devam etmesinin Kadıköy için hayırlı olacağını düşünüyorum. Bugün için açmayı doğru bulmadığım ancak ayrı bir yazı konusu olabilecek son cümlemle bitiriyorum: Eğer ikinci dönem devam ederse Aykurt Nuhoğlu, sanırım kendi tarzını koyacak ve kendini Kadıköy’e daha çok hissettirecektir.
ATILGAN BLOG ARİF ATILGAN EKİM 2018

5 yorum:

  1. selam ...oy vermeğe geleceğiz allah isterse...tam tarih ne ? selam kıbrıstan da..

    YanıtlaSil
  2. 18 Kasım da eleştirdiğiniz tüm konulara rağmen; hala Aykurt Bey'i destelemenize anlam veremedim.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  3. Eleştrilerime devam ediyorum. Asla geri adım atmam. Ancak diğer aday adaylarının içinde en iyisidir.

    YanıtlaSil
  4. Gözlemledigimiz kadariyla kadikoy icin pekte bir sey yapmadi.bir artışı olmadı.rutin işleri herkes yapabilir.mutevazi kisiligine saygı duyarız.

    YanıtlaSil
  5. Doğru tespitler. Diğer adaylara bakınca tercih edilmeli.

    YanıtlaSil